17 Ocak 2011 Pazartesi

UAC (Kullanıcı Hesap Denetimi) iptal etmek

User Account Control Disable


Bir programı çalıştırmak istediğinizde UAC (Kullanıcı Hesap Denetimi) uyarısı verilir ve işletim sistemi masaüstünü karartır ve diğer şeylere ulaşmanızı engeller. Bu denetimi iptal etmek için kayıt defterini kullanmanız gerekli, fakat acemiyseniz dikkatli olun yada en iyisi bilen birinden yardım isteyin, yanlış bir işlem sizi zor durumda bırakabilir.

Kayıt Defteri düzenleyicisini çalıştırmak için "Başlat"a basın ve arama alanına "regedit" ifadesini girin. Yaptığınız aramanın sonucu doğrudan Windows'un başlat menüsünde görüntülenecektir. "regedit.exe"ye sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır"a basın. Doğru şifreyi girerek kullandığınız hesap üzerinden yönetici hesabını etkinleştirmeniz gerekiyor. Bu işlemi tamamladıktan sonra Kayıt Defteri'nin sol taraftaki dizin listesinden

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System"

anahtarını bulun ve uygulamanın sağ tarafındaki başlıklar arasından "PromptOnSecureDesktop" seçeneğini bulun. Buna çift tıklayın ve ayarlamalardan "Değer verisi"ni "0" olarak girin. "Tamam"a tıklayarak onaylayın. "Dosya / Çık"a tıklayarak düzenleyiciyi kapatın. Yaptığınız değişiklikler sistemi yeniden başlatmanıza gerek kalmadan etkinleşecek ve daha sonra Kullanıcı Hesap Denetimi devreye girdiğinde masaüstünüz kararmayacak.